Welkom bij Openbare Basisschool De Verhalentuin!

Onze basisschool


Openbare Basisschool De Verhalentuin Ontwikkelingsgericht!
Leuk dat je er bent en interesse toont in onze basisschool in Kelpen-Oler. We vertellen je op deze website meer over onze kernwaarden, missie en visie, ons onderwijssysteem, het beleid welke we hanteren op school én vertellen we ons verhaal. Lees hieronder in het kort wat wij te bieden
hebben!

Onderwijssysteem
Op onze school hanteren wij een nieuw ontwikkelingsgericht onderwijsconcept. Het is een didactisch leerlingvolgsysteem gebaseerd op een doorlopende ontwikkeling van kinderen waarin zij op eigen mogelijkheden en tempo worden klaargestoomd voor het voortgezet onderwijs. Iedere leerling heeft een portfolio waarmee het kind, de leerkracht en de ouder de ontwikkeling kan volgen. Door middel van een adaptieve toetsing volgen we de voortgang bij kinderen, waarbij prestaties van het kind worden vergeleken met eerdere prestaties van datzelfde kind.

Een brede school
We zijn er trots op te vermelden dat onze school een brede school is. We combineren onderwijs met andere voorzieningen zoals peuterwerk (Hoera Kindercentra), naschoolse opvang, de Bibliotheek op school (dBos) en meer. De kracht van onze brede school is dat er op deze manier ingespeeld wordt op behoeftes van ouders en van de omgeving.

Veilige en fijne omgeving
Op onze school heerst een prettig schoolklimaat. Onze kinderen voelen zich thuis op school en maken vrienden voor het leven. Onderbouw en bovenbouw speelt en leert met elkaar. De kracht van onze kleinschaligheid is dat alle kinderen zich gezien voelen. Door zowel leerkracht als leerling. Een voorwaarde voor een leven vol zelfvertrouwen. Er is veel aandacht voor het individuele kind.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten over onze fijne school?

Neem dan direct contact met ons op via telefoonnummer 0495 65 1616
Of maak direct een afspraak om een kijkje te nemen in onze school.
(Reactie binnen 24 uur, afspraak kan binnen 1 week ingepland worden).